05
kesä

Muuttuja Toukokuu

Kuukauden muuttujat -sarjassa päästään tutustumaan siihen miten koko luomisprosessi toimii kampaajan näkökulmasta.

Elina, Laura ja Joonas esittelevät kerran kuussa yhden muuttujan kuvin ja sanoin.

Toukokuu – Karkki

by. Laura

Voisi melkein väittää että on hieman kiirettä näin valmistujaisten alla, kun tämänkin kuun muuttuja julkaistaan hieman myöhässä! 😀

 

Tällä kertaa uhrikseni penkkiin istui Karoliina. Olemme tuttuja jo siltä ajalta jolloin otin saksia ensimmäistä kertaa käsiini. Monenlaista tukkaa olemme Karkin kanssa tehneet ja vaikkei historiassamme ole mitään suurta hiuskatastrofia, olemme molemmat sitä mieltä, että paranee vanhetessaan. Karkin luottamuksesta kampaajaan kertoo paljon se, että sain jokin aika sitten tehdä hääpäivää varten värin ja leikkauksen. On itselleen todella palkitsevaa huomata oma kehityksensä muistelemalla niitä kertoja jolloin väri ja leikkaus onnistuivat tuurilla ja fiiliksellä. Silloin joskus en olisi edes osannut selittää mitä teen ja miksi, toisin kuin nykyään. Työssämmehän yksi avain asioista on myös perusteellinen ja perusteltu tekeminen.

 

Viime kertaisista tukka treffeistä ei ole paljoakaan aikaa, mutta kun iskee huono hiuspäivä asialle on tehtävä jotain HETI! Olemme kokeilleet vähän vaaleampia fiiliksiä muutaman viimeisen kerran, mutta tänään toiveissa kuului

”Tee siitä kiva”

”Ehkä jotain tummempaa”

ja ”Tää otsis on vähän tämmönen.. pitkä.”

 

Näistä toiveista edetäkseni päätin taas tehdä hyvinkin simppelin värin. Valitsin sävyksemme hieman kylmän bruneten jota sekoitin neljässä eri tummuudessa. tummimmasta tyvestä ja alaosasta  etuosan vaaleimpiin latvoihin. Tällä kertaa värisarjani oli testissä meidän liikkeessä oleva Majirel, Lorealilta.

Syitä miksi pidän erityisesti tästä värisarjasta on sävyjen kiilto ja kevyt läpikuultavuus sekä niiden kesto. Sarjasta mukavan tekee myös helppo levittyvyys, ominaisuus jota kukin kampaaja varmasti arvostaa. Karkin mielestä se lähinnä ”Haisee erillaiselta.”

 

Ja onhan se hyvä että asiakas osaa vihdyttää itseään vaikutusajoilla 😀

 

 

 

Toisinaan ei tavitse saada kilokaupalla hiuksenpätkiä lattialle tehdäkseen huomattavan muutoksen leikkauksen ulkonäköön ja toimivuuteen. Karkilla on hiuksia ihan hieman enemmän kuin laki sallii. Tarkoittaen sitä, että tämä hius tarvitsee hyvän leikkaustekniikan, jotta se ei näytä joulukuuselta tai isolta kolmiolta.

Päätin toteuttaa lopputuloksen leikkaamalla ensin kaikki hiukset oikeaan pituuteen, skarppiin vaakasuoraan linjaan seläntakana. kun tälläinen pitkä hius pyyhkäistään olkapäiden eteen näkyville, jää etummaiset hiukset hieman pidemmän näköisiksi. Itse koen tämän teho keinona, jolla voidaan luoda keveyttä ja siroutta.

Seuraavaksi meidän piti keksiä keino jolla saadaan hiusmassa kevenemään huomattavasti. Kosak värinikin oli suunniteltu muuttumaan kerroksittain ikäänkuin sisältä ulospäin päätin tehdä saman leikkaukselle. Tein ns. sisäisiä rakenteita tai ”piilo kerrostuksia”. Tämä edesauttaa hiusten pehmeää liikettä ja keveyden tuntua kantajalleen. Saamme myös hiukset laskeutumaan nätisti ilman edellä mainittua kolmio efektiä.

 

 

 

 

Viiemisenä silauksena skarppiakin skarpimpi otsis., joka itseasiassa sekin sisältää pienen sisäisen rakenteen 😉

 

 

 

 

Selfien arvoinen tukka on selkeästi onnistunut tukka!

 

by. Laura