04
syys

Muuttuja Elokuu

Kuukauden muuttujat -sarjassa päästään tutustumaan siihen miten koko luomisprosessi toimii kampaajan näkökulmasta.

Elina, Laura ja Joonas esittelevät kerran kuussa yhden muuttujan kuvin ja sanoin.

Elokuu- Aija

by. Laura

Toivottavasti en tylsistytä teitä tällä Less-Is-More -lookilla tässä kuussa!

Hyvä ystäväni Aija uskaltautui penkkiin sillä ehdolla etten tee Pinkkiä ja itseasiassa en hirveästi mitään muutakaan. Tämän luvattuani alettiin hommiin. Noin vuosi sitten leikkasimme Aijan ”älyttömän” pitkät ja paksut hiukset polkaksi. Vaikka totutteleminen on vienyt aikaa, olemme ehdottomasti sitä mieltä, että pieni ryhdikkyys on parasta. Pian kuitenkin tiedossa on matka etelän aurinkoon, jolloin tukka olisi kiva saada kiinni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diagnoosi leikkauksesta siis: säilytetään mittaa, skarpataan, siistitään ja pyyhitään pölyt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat eivät näytä lähtökohdan koko tilannetta, mutta meillä oli vastassa Aijan oma todella vaalea tyvikasvu. Hänen omin sanoin ”tää maantiejuttu täällä”, sekä edelliskerran tummempi tyvi ja vaalean kirjavaksi kulahtaneet latvat. Tälläisissä tilanteissa kohtaamme joskus isonkin työn: värien ja värierojen tasoittelu vaatii tarkkaa lähtötilanteen analysointia. Värin levitys järjestys ja vaikutusaikojen tarkkailu ovat ykkös asioita.

   

 

Päätimme jättää latvan vaaleammaksi. Vaikka liukuvärit eivät kaikille ole enää se kuumin MustHave -juttu, ovat ne aina kauniita, luonnollisia ja pitkäkestoisia ratkaisuja. varsinkin jos pysytelläään mahdollisimman lähellä asiakkaan omaa hiusten tummuutta.

Värimme tapahtui kahdessa osassa. ensin valittiin sopiva sävy ja tummuus tyvelle. Löysin täydellisiä mahongin sävyjä Lorealin LUO -väri sarjasta. Väri on luonteeltaan hieman läpikuultava, ”vesivärimäinen”, tälläinen väri on mukava valinta silloin kun on ihan ok värin haalistua auringossa.

Tyvi värin kanssa samaan aikaan käytin vaalennusainetta vapaan käden tekniikalla etuosan latvoihin, saadakseni pienetkin epätasaisuudet ja epäpuhtaudet väristä pois, sekä mukavan kirkkaan pohjan jolle rakentaa lopullisen sävyn.

Vaikutusaika on hyvä hetki rentoutua. me katsoimme uutiset 😀

Tämän pohjatyön ollessa valmis sävytin koko tukan pesupaikalla, käyttäen kultaisia ja kevyen kuparisia sävyjä Lorealin Dia Light sarjasta. Se on kevyt väri sarja, joka jatkaa mukavasti ajatusta pehmeästä kuultavasta vesivärimäisesta tuloksesta.

Vaikka hiusten leikkaaminen on lempi puuhaani, on pakko myöntää että joskus pieni siitiminen tekee uskomattoman paljon! Ei tarvitse leikata vain leikkaamisen ilosta saadakseen muutosta aikaiseksi. Tänään mitasta ei lähtenyt kuin muutama hassu sentti, mutta tärkein ei tosiaan ole se mitä otetaan pois, vaan se mitä jätetään jäljelle!

Leikkauksessa ei ole paljon mitään luovuuden hypettämistä. Pitkä polkka on luotu tarkalla teknisyydellä seuraten ohjeita alusta loppuun asti. Näin saavutimme yksimittaisen leikkauksen, joka parhaimmillaan liikkuu kauniisti ja istuu aina paikalleen skarppiin linjaan.

vahvat linjat tuovat ryhtiä ja paksuuden tuntua.

Ilme aijan kasvoilla tukan ollessa valmis oli näkemisen arvoinen. ”Ooooo! Tästä menee sormet taas läpi!” …Niinpä!

Tavoite saavutettu!

-Laura