25
elo

Muuttuja Heinäkuu

Kuukauden muuttujat -sarjassa päästään tutustumaan siihen miten koko luomisprosessi toimii kampaajan näkökulmasta.

Elina, Laura ja Joonas esittelevät kerran kuussa yhden muuttujan kuvin ja sanoin.

Heinäkuu –

by. Elina

Tällä kertaa heinäkuun muuttujaksi bongasin penkistäni aivan ihanan Sallan.  Salla on käynyt asiakkaanani jo useita kertoja ja olemme päässeet ajan saatossa toteuttamaan Sallalle kaikenlaisia ihania erilaisia variaatioita vaaleista väreistä. Kun Salla istahti heinäkuun lopulla tuoliini, ajattelin, että tälläkertaa muuttujaleikin muutoksen ei tarvitsekkaan olla niin radikaali! Pehmeää muutosta siis tiedossa.

Lähtökohtana meillä oli aavistuksen liian keltainen ja ehdottomasti liian vaalennetun näköinen hius. Tyvikasvua oli vähän, mutta pituuden vaaleusasteen vuoksi tyvikasvun tummuus ei enää näyttänyt lainkaan luonnolliselta. Halusimme tuoda muutosta lähinnä väriin, jotta hiukset näyttävät kokonaisuudessaan enemmän luonnollisemmilta. Haimme siis väriä, joka saa edelleen pysyä vaaleana, mutta oikeanlainen värimaailman syventäminen on tervetullutta! Leikkauksen suhteen ajattelimme olla maltillisia, vähän reilumpi siistiminen saa riittää, jotta saamme hiuksesta taas paremman näköisen.

 

 

 

 

 

 

 

Värjäystä suunnitellessani halusin värjätä hiuksen ehdottomasti kevytvärillä, jotta sävyn kesto on parhaimillaan vaalennetussa (ja huokoisessa) hiuksessa. Päädyimme tuomaan lisää tummuutta tyvialueelle syventämällä hiuksia hieman hiekkaisempaan suuntaan, mutta maltillisesti. Pituuksiin halusin tuoda samaa hiekkaisuutta luonnollisena jatkumona tyven väriä ajatellen. Sävymaailmaa halusin rikastaa sekoittamalla koko värjäykseen sekä lämpimiä, että kylmiä sävyjä, jotta sävyn tasapaino säilyy ja luonnollinen hiekkaisuus toistuu raikkaana. Pääliosalle erottelin salmiakin muotoisen osion, jonka värjäsin samalla ajatusmaailmalla, kuin pituuden ja tyvenkin, mutta pääliosan osioon halusin jättää enemmän hiuksen jo olemassa olevaa vaaleutta. Salmiakki -osituksen ideana oli tuoda samat sävyt vaaleimassa muodossaan nimenomaan pääliosalle, jolloin saadaan väriin ihana tuulahdus ”auringon vaalentamasta” fiiliksestä!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuten kuvasta näkyy, tekemämme värit voivat näyttää  huomattavasti tummemmilta, kun hius on täysin kostea. Päädyimme leikkaamaan kaiken ylikuivuneen latvan pois, pitääksemme hiuksen hyväkuntoisen näköisenä.

 

 

 

 

 

 

Kuva lopputuloksesta, olkaa hyvät!

Lopputuloksesta tuli toivotunlainen!

Hius on väriltään moniulotteinen  ja hauskasti valoituksesta elävöittyvän hiekkainen.  Kokonaisuutta silmäillen on helposti huomattavissa sävyn leikkisyys. Lisäsimme studion valoitusta oikealle puolelle painottuvaksi, jotta hiuksen pehmeän viileä sävymaailma korostuu. Luonnollisemman valon toistuessa hiuksen tyvi- ja latva-alueilla näemme kuinka paljon luonnollisemmalta ja hiekkaisemmalta hiuksen sävymaailma näyttää.

-Elina